Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Росіяни називають ділянку під Новопрокопівкою «Трикутником смерті» — Том Купер

Росіяни називають ділянку під Новопрокопівкою «Трикутником смерті» — Том Купер

За якісь 2–3 дні від моменту залучення до бою обидва російські артилерійські полки скоротилися вдвічі.

2 хв на прочитання02 Жовтня 2023, 21:09
Танк T-72 у складі ЗСУ: напевно, «десь на півдні Запорізької області», приблизно 28 вересня. Танк T-72 у складі ЗСУ: напевно, «десь на півдні Запорізької області», приблизно 28 вересня.
Поділитись:

Під Новопрокопівкою ЗСУ наразі має три «свіжі» бригади (15-та бригада НГУ «Кара-Даг», а також 71-ша єгерська та 116-та механізована), які тиснуть у південному напрямку в цьому районі. Про це у своєму новому звіті написав відомий австрійський військовий експерт Том Купер.

Він нагадує, що 46-та аеромобільна, 47-ма механізована та 82-га десантно-штурмова бригади також досі «десь тут». Додатково задіяні 27-ма реактивна артилерійська бригада, 44-та артилерійська та 148-ма артилерійська — «і вони обстрілюють російські позиції між Новопрокопівкою, Вербовим та Очеретуватим так люто, що тепер, здається, росіяни називають цю ділянку «Трикутником смерті». Том Купер припускає, що причиною цього стало те, що черговий полк ВДВ — 104-й (зі складу 76-ї дивізії ВДВ) — було знівечено і він мусив відійти з району Новопрокопівки.

«По суті штаб 58-мої ЗВА (тобто те, що від нього лишилося після останніх ударів по ньому) вже не контролює поле бою: залишкам підрозділів на кшталт 70-го МСП, 71-го МСП, 201-го МСП, 1430-го МСП (від більшості з них лишилося по 100–150 піхотинців, тому їх доукомплектували різними полками БАРС) було наказано «тримати позиції», от і все — вони прикуті до своїх польових укріплень. Підрозділи ВДВ все ще намагаються атакувати фланги українського наступу (останнім часом, зокрема, з напрямку Копаней). Проте, що б не з’явилося на відкритому просторі, — все гине від ударів артилерії ЗСУ. Хоч би які підкріплення та припаси завозили сюди росіяни — приміром, дорогою через Солодку Балку — все так само під ударом», — говорить експерт.

Купер розповідає, що за якісь 2–3 дні від моменту їхнього залучення до бою обидва російські артилерійські полки — 292-ий та 1140-ий — скоротилися вдвічі через великі втрати. Та все ж, російська артилерія (або танки, коли втрати в артилерії завеликі), а також БПЛА завдають ударів у відповідь: сукупно із мінними загородженнями та регулярними контратаками ВДВ, вони все ще тримають російську лінію фронту, констатує експерт.

Тимчасом головну російську військово-морську базу в Чорному морі захищають озброєні луками підлітки під наркотою — Том Купер.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023