Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Росія викликала експертів із бочкових бомб, які раніше скидали на Сирію, і може застосувати їх в Україні

Росія викликала експертів із бочкових бомб, які раніше скидали на Сирію, і може застосувати їх в Україні

Понад 50 фахівців, які мають досвід доставки сирої вибухівки, працюють із військами Путіна.

1 хв на прочитання23 Травня 2022, 13:48
Руйнування після застосування бочкових бомб сирійською армією в житловому районі підконтрольного опозиції районі Сукері в Алеппо, 2016 рік. Фото: Anadolu Agency/Getty Images Руйнування після застосування бочкових бомб сирійською армією в житловому районі підконтрольного опозиції районі Сукері в Алеппо, 2016 рік. Фото: Anadolu Agency/Getty Images
Поділитись:

Техніки, пов’язані з сумнозвісними бочковими бомбами сирійської армії, які спричинили руйнування по більшій частині країни, були направлені в Росію для потенційної допомоги в підготовці до подібної кампанії в українській війні, вважають європейські чиновники. Про це розповідає The Guardian.

Офіцери розвідки кажуть, що понад 50 спеціалістів із великим досвідом виготовлення та доставки сирої вибухівки вже кілька тижнів перебувають у Росії разом із чиновниками з армії Володимира Путіна.

Вважається, що їхнє прибуття є одним із факторів, які стоять за попередженнями США та Європи про те, що російські військові, можливо, готувалися до застосування хімічної зброї в конфлікті, який триває четвертий місяць без ознак уповільнення.

Бочкові бомби — сиру вибухівку, упаковану в барабан і скинуту з гелікоптера — використовували з руйнівним ефектом протягом усієї сирійської війни.

Не маючи протиповітряної зброї, опозиція проти Асада мало що могла протистояти перевазі сирійських військових у повітрі.

Однак в Україні ситуація зовсім інша — українська армія, озброєні смертоносними ракетами «земля-повітря», може збивати російські реактивні літаки та гелікоптери, зупиняючи просування та піддаючи наземні сили ворога нищівному артилерійському вогню.

«Ми знаємо, що потенціал є, але якщо вони використають його, то програють; ми дізнаємося, хто це зробив, і, ймовірно, вони все одно загинуть», — сказав один європейський чиновник.

Нагадаємо також, що у Бучі й Ірпені десятки жителів загинули від флешет, що були в спеціальних артилерійських снарядах рашистів (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Начальник військової частини привласнили 3,5 млн грн «бойових» виплат
На Дніпропетровщині начальник військової частини зі спільником привласнили 3,5 млн грн «бойових» виплат неіснуючих солдатів
1 хв на прочитання31 Жовтня 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Підрив Каховської ГЕС – найбільша техногенна катастрофа світу за останні десятиліття
2 хв на прочитання24 Жовтня 2023