Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Російські медіа та пабліки розповідають, що контрнаступ провалився, але навіть у них проскакує, що ситуація складна — експерт

Російські медіа та пабліки розповідають, що контрнаступ провалився, але навіть у них проскакує, що ситуація складна — експерт

Так «воєнкори» писали про неймовірні втрати українців і героїчний опір російських військ на Харківщині, а закінчилося «перегрупуванням».

1 хв на прочитання09 Червня 2023, 11:12
Поділитись:

Російські медіа та пабліки розповідають, що від української армії не залишилося буквально нічого. Про це говорить військовий журналіст, головний редактор сайту «Кримінальні новини Ізраїлю» Сергій Ауслендер.

«Усіх солдатів/офіцерів вбито-поранено, танки/БМП — спалено, контрнаступ повністю провалився. Сильно нагадує історію на Харківщині, де "воєнкори" доповідали про неймовірні втрати українців і героїчний опір російських військ, а ті залишали одне місто за іншим, поки все не закінчилося "перегрупуванням". Утім, навіть у їхніх пабліках періодично проскакує — ситуація складна, противник чинить сильний вогневий вплив, наказ "Стояти на смерть", де наша артилерія тощо», — говорить він.

Натомість українські мас-медіа дають мінімум інформації — лише повідомляють, що йдуть важкі бої на великій протяжності фронту, ЗСУ просуваються, констатує експерт.

«Українське командування зараз рівномірно тисне на лінію фронту, шукає місце, де він порветься. Тоді туди можна буде вводити резерви. Як перед початком опалювального сезону — дають сильний тиск у труби і дивляться, де прорвало. Для песимістів і адептів секти "Чому так довго" — просто подивіться на карту. Співвідношення розмірів України і Росії. І ось ця гігантська імперія зараз обороняється, а Україна наступає», — наголошує Ауслендер.

Раніше ми писали, що у Міноборони РФ заявили про зірваний український наступ — на одному з командних пунктів начебто був особисто Герасимов.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023