Догори
Дати відгук

Роман Лещенко став міністром аграрної політики

Призначення Лещенка на посаду підтримали 242 народні депутати.

2 хв на прочитання17 Грудня 2020, 13:31
Фото: ZIK.ua Фото: ZIK.ua
Поділитись:

Верховна Рада України призначила Романа Лещенка на посаду міністра аграрної політики. Про це стало відомо під час пленарного засідання парламенту 17 грудня.

Спершу кандидата на посаду представив очільник Уряду Денис Шмигаль.

"Вношу подання про призначення Лещенка Романа Миколайовича на посаду міністра аграрної політики та продовольства України. Він з червня 2019 року очолює державну службу Держгеокадастру. Нам потрібна ефективна державницька політика в сфері АПК, а також захист інтересу українських виробників. Перший крок - це призначення профільного міністра", - сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Після цього сам Роман Лещенко з трибуни у сесійній залі коротко розповів про своє бачення проблематики в аграрному секторі. 

"Міністерство аграрної політики - це основний захисник інтересів аграрного сектору. Аграрний сектор повинен мати чіткий план розвитку на 10 років. Маємо навести лад у земельних правовідносинах й відповісти на питання, куди поділися 5 млн га земель, які були на балансі держави", - прокоментував своє бачення стратегії Лещенко.    

Під час блоку запитань до кандидата на посаду Романа Лещенка запитали про зв'язки з Олександром Луцьким, стратегію у розв'язанні проблем тваринництва, бачення подальшого розвитку меліорації в Україні, частку харчових продуктів в структурі експорту. 

Своєю чергою нардеп Володимир Цабель із фракції "Голос" поскаржився на те, що не всі члени фракції   володіють інформацією про кандидата на посаду аграрного міністра. За словами Цабеля, запрошення на фракцію Лещенко проігнорував і своїми робочими планами у разі обрання на посаду не поділився. Також нардеп обурився через те, що народним обранцям роздали біографію Романа Лещенка на папері поганої якості і тому повний текст прочитати неможливо. 

Зрештою, подання Лещенка на посаду очільника аграрного міністерства підтримали 242 народних обранців. 

Про Романа Лещенка відомо, що народився 23 листопада 1988 році в селі Пеніжкове Христинівського району Черкаської області. Є магістром права та  кандидатом юридичних наук.

З 2013 року до 2020 року  працював  на посаді асистента, доцента кафедри фінансового права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Володіє українською, англійською, іспанською, польською та російською мовами вільно.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 червня 2020 р. № 643-р Лещенка  призначено Головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Як ми писали раніше, сьогодні вранці Комітет Верховної ради з питань аграрної політики підтримав призначення Романа Лещенка міністром агрополітики. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Пошкодження енергетичної інфраструктури Аварійні відключення електрики
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у 6 регіонах, у деяких областях проходять аварійні відключення
1 хв на прочитання8 хвилин тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання24 хвилини тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання3 години тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання3 години тому
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора