Догори
Дати відгук

Різниці між тими, хто носить маску і хто не носить, немає — дослідження

Дослідники виявили, що хірургічні маски не допомогли іншій групі знизити кількість випадків зараження до статистичної значущості.

2 хв на прочитання26 Листопада 2020, 09:48
Поділитись:

Пандемія змінила світ і внесла корективи у життя людей. Зокрема, це  карантин та масковий режим. І хоча маски стали обовязковими для носіння, кількість випадків зараження COVID-19  у багатьох  країнах тільки зростає. Навіть попри суворі вимоги до використання масок.

Недавнє дослідження показало, що під час епідемії немає значної різниці між тими, хто носить маску і хто не носить. Ідеться про дослідження, опубліковане в Annals of Internal Medicine, пише epochtimes. Зокрема, проводилося дослідження в Данії за участі понад 6000 осіб. Їх розділили на дві групи, за однією спостерігали з квітня по травень, а за іншою — з травня по червень. Половині учасників у кожній групі надали 50 тришарових одноразових хірургічних масок і дали інструкції про те, як їх правильно носити.

В кінці місяця учасників тестували на коронавірус, і групу в масках порівнювали з групою без масок. Дослідники виявили, що хірургічні маски не допомогли іншій групі знизити кількість випадків зараження до статистичної значущості.

У групі з масками COVID-19 заразилися 42 учасники, що становить 1,8%, в той час, як в іншій групі — 53 учасники, що становить 2,1%.

Це перше рандомізоване контрольоване випробування (РКВ) подібного роду. Завдання дослідників полягало в тому, щоб з'ясувати, чи можуть маски захистити власника від зараження в суспільному середовищі.

Висновок суперечить думці Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), які 10 листопада оголосили, що «профілактична перевага масок виникає з поєднанням контролю джерела [вірусу] та індивідуальним захистом носія маски».

Перед останнім оновленням CDC заявили, що маски захищають також оточення, а не тільки власника маски.

До слова, у світі вже більше 60 мільйонів інфікованих COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost