Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • РФ заявила про відвід частини техніки від кордонів України, а понтонний міст через Прип'ять зник

РФ заявила про відвід частини техніки від кордонів України, а понтонний міст через Прип'ять зник

Поки неясно, чому міст був побудований, а потім — демонтований.

1 хв на прочитання18 Лютого 2022, 11:30
Розгорнутий понтонний міст білоруських військ Фото: міністерство оборони Білорусі Розгорнутий понтонний міст білоруських військ Фото: міністерство оборони Білорусі
Поділитись:

У Міноборони Росії заявили про повернення ешелону з технікою підрозділів танкової армії Західного військового округу, який межує з північними областями України, до пункту постійної дислокації.

Там запевняють, що відводять танки на тисячу кілометрів. Про це повідомляє  прес-служба Міноборони РФ. Вказано, що після прибуття у розташування військової частини військовослужбовці розпочнуть проведення технічного обслуговування бойової техніки та її підготовки до подальших планових заходів бойової підготовки.

"Перевезення танків та броньованої гусеничної техніки здійснюється залізничним транспортом на відстань близько однієї тисячі кілометрів", - додають у повідомленні.

У Білорусі в районі покинутого села Вепри демонтували понтонний міст, який нещодавно був розгорнутий через річку Прип'ять за кілька кілометрів від кордону України. Про це йдеться в повідомленні СNN, в якому наводяться відповідні супутникові знімки і дані джерел.

Зазначимо, що західна розвідка не виключала сценарій, при якому Москва може використовувати цей міст для потенційного вторгнення в Україну.

Разом з тим підкреслюється, що поки неясно, чому міст був побудований, а згодом — демонтований. Не виключено, що тимчасова переправа через Прип'ять використовувалася виключно для спільних білорусько-російських навчань.

"Можливо, що розташовані там російські або білоруські збройні сили, які, за оцінкою західних офіційних осіб, можуть бути використані для вторгнення в Україну з півночі, вже перекинули техніку і більше не потребують його", — не виключили в СNN.

Нагадаємо, 15 лютого РФ заявила про відведення  війська з "навчань" біля кордонів України.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.