Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • РФ завдала потужного ракетного удару по Запоріжжю, на півдні ЗСУ знищило командні пункти і склади боєприпасів окупантів

РФ завдала потужного ракетного удару по Запоріжжю, на півдні ЗСУ знищило командні пункти і склади боєприпасів окупантів

У Запоріжжі є жертви та руйнування

3 хв на прочитання22 Вересня 2022, 10:41
Поділитись:

Окупанти випустили 9 ракет по Запоріжжю, одна з них потрапила в готель, під завалами залишаються люди

В результаті ракетного удару РФ по Запоріжжю постраждали люди, також зруйнована цивільна інфраструктура, повідомляє секретар міської ради Заропожья Анатолій Куртєв.

"Від сьогоднішніх обстрілів руйнувань зазнала цивільна інфраструктура. На місцях вже працюють відповідні служби. На жаль, постраждали люди. Деталі пізніше", - нгапісал він в Telegram.

Ворог почав обстрілювати Запоріжжя близько 07.30 ранку. У ряді районів видно стовпи диму, пропала електроенергія, є перебої з Інтернетом, повідомляють жителі.

У Запоріжжі в результаті ракетного удару, нанесеного російськими окупантами, загинула одна людина, ще п'ятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в Telegram.

"Ворог вранці завдав ракетного удару по обласному центру. Знову мішенню окупанта стали об'єкти інфраструктури. Руйнувань зазнали житлові будинки навколо. За попередньою інформацією, відомо про одного загиблого. Вічна пам'ять і співчуття рідним і близьким. П'ятеро поранені. Інформація уточнюється", - написав Старух.

У свою чергу заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко уточнив, що російські окупаційні війська випустили 9 ракет по Запоріжжю, одна з них потрапила в готель, під завалами залишаються люди, рятувальники працюють на місці.

"Дев'ять ракет накрили Запоріжжя і передмістя. Російські нелюди випустили ракету в готель в Центральному парку. Там суттєві руйнування, люди залишаються під завалами. Рятувальники працюють над розбором завалів і звільненням людей", - написав Тимошенко в Telegram.

Крім цього окупанти потрапили в електричну підстанцію. В результаті південні громади Запорізького району без електроенергії, також є попадання в телевежу.

"Екстрені служби працюють над тим, щоб якомога швидше усунути наслідки", - зазначив Тимошенко.

На півдні ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали близько 280 вогневих завдань, а українська авіація завдала 21 удар по окупантах з неба

Захисники України завдали потужних ударів по російських окупантах на Південнобузькому напрямку. ЗСУ знищили 2 командних і 2 пункти управління противника.

Як повідомляє Оперативне командування Південь у Facebook, українська авіація завдала 21 удар по ворогу з неба, а морські піхотинці знищили ворожий вертоліт Мі-24 із землі в районі Костромки.

"При спробі росіян проводити повітряну розвідку, нашими пильними підрозділами виявлено та знищено 2 шпигуни типу "Орлан-10", - йдеться в повідомленні.

В ОК Південь зазначили, що з метою захисту своїх підрозділів від авіаційних та ракетних ударів окупанти розгорнули підрозділи протиповітряної оборони у Бериславському районі.

Повідомляється також, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали близько 280 вогневих завдань, в результаті було вражено:

  • 2 командні пункти безпосередньо в Херсоні;
  • 2 пунктів управління у Нововоскресенському та Дудчанах;
  • 2 склади боєприпасів у П'ятихатках та Херсоні;
  • 3 райони скупчення озброєння, техніки та живої сили у Дудчанах та Новій Каховці;
  • радіолокаційна станція "Зоопарк" противника в Крутому Яру.

"При спробі окупантів реалізувати задум по переміщенню з одного берега Дніпра на інший, нашим вогневим контролем була зупинена спроба проїхати по Каховській дамбі та відплисти на баржі з Херсона", - додали в ОК Південь.

Втрати Росії склали:

  • 41 солдат;
  • 4 танка;
  • 12 одиниць іншої авто-бронетехніки;
  • зенітно-ракетний комплекс "Бук-М2/3".

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023