Догори
Дати відгук

Реєстрація тварин в Україні стане безоплатною

Цей крок стане початком значущих змін у державній політиці щодо обходження з домашніми тваринами.

1 хв на прочитання19 Грудня 2023, 14:52
Безоплатна реєстрація тварин в Україні Безоплатна реєстрація тварин в Україні
Поділитись:

Уряд ініціював проєкт, що спрямований на впровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. Згідно з новим проєктом, реєстрація тварин буде проводитися безоплатно як для ветеринарів, так і для власників домашніх тварин.

Постанова передбачає право всім ветеринарам-агентам Єдиного державного реєстру видачі ветеринарних паспортів державного зразка. Це призведе до зняття монополії державних клінік на реєстрацію тварин. Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик на Міжнародній науково-практичній ветеринарній конференції IVC Winter 2023 під час презентації Єдиного реєстру домашніх тварин.

Ініціаторами постанови виступили Міністерство аграрної політики та продовольства України, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також Міністерство цифрової трансформації України. Цей крок стане початком значущих змін у державній політиці щодо поводження з домашніми тваринами.

Як зазначила заступниця Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, для забезпечення ефективності профілактики сказу і протидії зростанню чисельності безпритульних тварин принциповим є можливість комплексного обліку домашніх тварин.

Створення Реєстру не потребуватиме фінансування з державного бюджету, а всі витрати будуть покриті міжнародними донорами.

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.