Тертий пиріг - це класичні ласощі, які подобаються всім без винятку. Його можна приготувати з різною начинкою. Сьогодні пропонуємо рецепт найвдалішого тертого пирога. Обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
жовтки – 6 шт.,
цукор – 250 г,
вершкове масло – 150 г,
молоко – 3 столові ложки,
розпушувач – 10 г,
борошно – 500 г (може, піде трохи більше),
яблука – 1,5 кг,
груша – 1-2 шт.,
сік половини лимона,
білки – 6 шт.
Приготування:
Жовтки та білки розділити: білки помістити в холодильник, а жовтки збити з цукром (150 г), додати м’яке вершкове масло та молоко.
Поступово додати борошно і розпушувач і замішати тісто. Тісто має бути еластичним та не прилипати до рук.
Третю частину тіста покласти в морозилку, а основну частину – в холодильник на 15 хвилин.
Яблука очистити та натерти на тертці. Грушу почистити та нарізати маленькими кубиками.
Підготовлені яблука і груші викласти на сковороду, додати сік лимона, цукор, що залишився, і тушкувати на невеликому вогні, поки рідина не випарується.
Білки збити в міцну піну.
Деко змастити вершковим маслом, посипати трохи борошном. Розкачати тісто по периметру листа.
Викласти зверху начинку. Потім натерти на тертці половину тіста з морозилки та розподілити його на начинці. Зверху викласти білки і знову натерте тісто з морозилки.
Пиріг запікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин.