Догори
Дати відгук

Рецепт шарлотки з яблуками, який має знати кожна господиня

Сезонні яблука потрібно очистити від шкірки

1 хв на прочитання06 Листопада 2022, 08:34
Поділитись:

Осінь - найкраща пора для приготування ароматної шарлотки.

Інгредієнти:

  • - 4 яйця;
  • - 200 г цукру;
  • - 140 г пшеничного борошна;
  • - дрібка солі;
  • - 4 г ванільного цукру;
  • - 4 яблука (500 гр).

Приготування:

Сезонні яблука потрібно очистити від шкірки, видалити серцевину і порізати на тонкі скибочки.

*щоб яблука в шарлотці були м’якими, вони мають бути сезонними і нарізати потрібно тонкими шматочками.

Посипаємо корицею та перемішуємо.

Білки відокремлюємо від жовтків, уважно щоб частина жовтка не потрапила до білків.

Білки переливаємо в чисту та суху миску, додаємо щіпку солі та збиваємо в пишну піну. Потроху додаємо цукор та ванільний цукор.

На мінімальній швидкості підмішуємо жовтки.

У два прийоми просіюємо борошно і акуратно перемішуємо лопаткою, ніби складаючи тісто. Щоб максимально зберегти його легкість.

Готове бісквітне тісто перекладаємо у форму діаметром 22-24 см. Дно потрібно застелити пергаментним папером.

Зверху по колу викладаємо яблука.

Шарлотку потрібно випікати при 170 ° С – 60 … 70 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей духовки та розміру форми.

Залишаємо пиріг трохи охолонути і витягуємо з форми (по краю форми потрібно підрізати тонким ножем.

Присипаємо цукровою пудрою.

Повітряна шарлотка з великою кількістю запечених яблук! Кислинку яблук компенсує солодке тісто. Дуже ароматний та смачний пиріг!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Nhm.ac.uk
Від інків до космосу: подорож картоплини звичайної
2 хв на прочитання57 хвилин тому
ФОТО: зрошення земель / Мінагрополітики
2025-й став рекордним за обсягом подачі зрошувальної води на Одещині
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
В Україні з'явиться перший завод з виробництва картоплі фрі: інвестиції та імпортозаміщення
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Ринок свинини на роздоріжжі: ціни стабілізувалися, але можливий раптовий обвал
2 хв на прочитанняВчора
На Тернопільщині відкрили нову птахоферму, що не створює неприємних запахів
1 хв на прочитанняВчора
Бджоли-запилювачі й експортні квоти: як підтримати бджільництво України і навіщо це робити
2 хв на прочитанняВчора
Без українського зерна польські термінали простоюють, а трейдери зазнають збитків
1 хв на прочитання15 Серпня 2025
Масова загибель бджіл на Житомирщині через порушення правил обробки аграрних земель
2 хв на прочитання15 Серпня 2025