Догори
Дати відгук

Рецепт приголомшливого “горіхового” соусу за пару хвилин

Соус повинен вийти густий

1 хв на прочитання05 Квітня 2023, 23:30
Поділитись:

Він чудово підійде до будь-якого м’яса, птиці чи шашлику! Та й просто намазати на свіжий хліб чи грінку – вже відпад! Рекомендують готувати та куштувати, дуже смачна штука!

Нам знадобиться:

  • Грецькі горіхи – 150 г.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кінза – невеликий пучок
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Імеретинський шафран – 1 ч.л.
  • Уцхо-сунелі – 1 ч.л.
  • Мелений коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль
  • Вода – 50-100 мл.

Покроковий рецепт приготування:

У чашу блендера відправляємо горіхи і перебиваємо до стану кашки. Горіхи я рекомендую заздалегідь обсмажити на сухій сковороді, так буде ще смачніше.

До горіхів вливаємо лимонний сік, всипаємо імеретинський шафран, уцхо-сунелі (можна взяти хмелі-сунелі), мелений коріандр і пару дрібок солі.

Додаємо в блендер пару зубчиків часнику, зелень кінзи (можна замінити на петрушку, якщо з кінзою на “Ви”), вливаємо воду і ще раз перебиваємо до однорідної консистенції. Соус повинен вийти густий і дуже насичений.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost