Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Ремонт займе роки: у російського підводного човна, що потрапив під ракетний удар, серйозно пошкоджено торпедний апарат

Ремонт займе роки: у російського підводного човна, що потрапив під ракетний удар, серйозно пошкоджено торпедний апарат

Крилата ракета влучила в носову частину човна і, швидше за все, пробила міцний корпус.

2 хв на прочитання16 Вересня 2023, 11:12
Місце ураження підводного човна «Ростов-на-Дону» за версією OSINT-аналітика H I Sutton Місце ураження підводного човна «Ростов-на-Дону» за версією OSINT-аналітика H I Sutton
Поділитись:

Підводний човен Чорноморського флоту «Ростов-на-Дону» майже напевно отримав серйозні пошкодження торпедного апарату внаслідок удару крилатими ракетами по судноремонтному заводі у Севастополі, пише OSINT-аналітик H I Sutton, що спеціалізується на військових кораблях. Торпедний апарат — це пристрій для стрільби торпедами та їх зберігання.

Про це розповідають «Важливі історії».

Експерт дійшов такого висновку на основі аналізу супутникового знімка, опублікованого напередодні у зведенні британської розвідки. На ньому видно, що ракета вдарила в носову частину підводного човна. Аналітик вважає, що вона пробила міцний корпус, який повинен витримувати тиск, коли човен перебуває під водою.

Британська розвідка називає отримані підводним човном ушкодження катастрофічними. Щоб повернути її в дію, знадобиться багато років і сотні мільйонів доларів. Лише прибирання уламків із сухого доку судноремонтного заводу може тривати кілька місяців. Втрату «Ростова-на-Дону» аналітики називають серйозною: це один із чотирьох підводних човнів Чорноморського флоту, що є носієм крилатих ракет «Калібр».

ЗСУ завдали удару по судноремонтному заводу в Севастополі в ніч на 13 вересня. Окрім підводного човна, серйозні пошкодження отримав великий десантний корабель «Мінськ», який також перебував у сухому доці. OSINT-проект Oryx, що фіксує втрати Росії й України у військовій техніці, вважає «Ростов-на-Дону» та «Мінськ» такими, що не підлягають відновленню. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов також говорив, що відновити їх, найімовірніше, не вдасться.

Удару по заводу було завдано британськими крилатими ракетами Storm Shadow. Російське Міноборони 13 вересня повідомило, що знищило сім із десяти ракет. Видання Defense Express писало, що разом із Storm Shadow ЗСУ, ймовірно, застосували протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM, а також безпілотники, які мали помилкові цілі для російської ППО. Це означає, що навіть якщо росіяни дійсно збили сім цілей, не всі вони були ракетами Storm Shadow.

Раніше ми писали, що вночі внаслідок ракетної атаки ЗСУ сталася пожежа на Севастопольському морському заводі (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023