Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Рекордний хабар: НАБУ передало до суду справу щодо колишнього директора порту "Чорноморськ"

Рекордний хабар: НАБУ передало до суду справу щодо колишнього директора порту "Чорноморськ"

Детективи НАБУ викрили вказаних осіб 10 грудня 2020 року.

1 хв на прочитання05 Липня 2022, 15:15
Поділитись:

4 липня НАБУ і САП скерували до Вищого антикорсуду справу за обвинуваченням колишнього виконуючого обов'язки керівника ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ" та його спільника в одержанні неправомірної вигоди у 250 тис. доларів. Про це повідомили у відомстві.

За даними слідства, чинний на момент вчинення злочину в.о. керівника державного підприємства одержав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії. Однак залучення інвестора для збанкрутілої приватної компанії потребувало погодження комітету кредиторів, у якому підприємство мало більшість голосів. Тож, коли очільник морського порту відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за "лояльність", оцінивши її у 250 тис. доларів.

Керівник ДП діяв за посередництва представника іншого кредитора приватної компанії, який отримав неправомірну вигоду для подальшої передачі посадовцю ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ".

Дії колишнього керівника порту та посередника кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Детективи НАБУ викрили вказаних осіб 10 грудня 2020 року. Наступного дня їм повідомили про підозру. У вересні 2021 року НАБУ і САП завершили слідство.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко