Догори
Дати відгук

Рекорд доброти: 101 родина стала патронатною для допомоги дітям у 2024 році

Найбільше - у Чернігівській області.

1 хв на прочитання2 години тому
Патронатна родина в Україні. Фото ілюстративне Патронатна родина в Україні. Фото ілюстративне
Поділитись:

Українські громади перетнули позначку в 100 патронатних родин, які уклали договори і почали працювати від початку 2024 року. За даними оперативного моніторингу, станом на 1 жовтня налічувалася 101 нова патронатна родина, яка прийняла на виховання 197 дітей, чиї батьки тимчасово не можуть про них піклуватися, пишуть у Мінсоцполітики. 

Сто перша патронатна родина — подружжя Зорини і Віктора Кучерових — уклали договір з Бузькою сільською радою, що на Миколаївщині. У громаді вони стали першою такою родиною. Пані Зорина працювала вихователькою в інтернаті, пізніше — фахівчинею із соціальної роботи, де основним завданням було саме возз’єднання дітей зі своїми родинами. Тому про важливість виховання дітей саме в сімейному середовищі знає з власного досвіду роботи. 

Загалом в Україні працюють 379 патронатних родин, які нині турбуються про 771 дитину. Серед створених цьогоріч — найбільше у таких областях:

  • Чернігівській — 15;
  • Хмельницькій — 13;
  • Житомирській — 12;
  • Дніпропетровській — 10;
  • Харківській — 8.

Частину родин з-поміж сотні новостворених залучили громади — учасниці проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» , який виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу та Австрійської Агенції Розвитку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.