Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Рейтинг найпотужніших паспортів світу в 2024 році: є незвичайний рекорд

Рейтинг найпотужніших паспортів світу в 2024 році: є незвичайний рекорд

На даний момент паспорт України надає безвізовий доступ до 148 з 227 напрямків світу.

1 хв на прочитання10 Січня 2024, 13:36
Рейтинг найпотужніших паспортів світу Рекорд Український паспорт Рейтинг найпотужніших паспортів світу Рекорд Український паспорт
Поділитись:

Як свідчать опубліковані 10 січня дані індексу паспортів світу на перший квартал 2024 року від компанії Henley & Partners, засновані на даних Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), на даний момент паспорт України надає безвізовий доступ до 148 з 227 напрямків світу.

За 2023 рік Україна уклала угоди про безвізовий режим з Кенією, М'янмою і Ефіопією, але опустилася в рейтингу країн з найсильнішими паспортами з 30-го на 32-е місце через зміни позицій інших країн.

Водночас, вперше за 19 років спостережень компанії відразу шість країн посіли перше місце з рекордною кількістю можливостей для безвізових подорожей: чотири з них країни Європейського Союзу – Німеччина, Італія, Іспанія і Франція, а дві країни азіатські – Сінгапур і Японія. Власники паспортів цих країн можуть подорожувати без візи до 194 напрямків світу. 

Південна Корея, Фінляндія та Швеція посіли друге місце (193 безвізових напрямків), а Австрія, Данія, Ірландія та Нідерланди розділили третє місце (192). Великоа Британія перемістилася на четверту позицію (191), а США посідають сьоме місце (187) – ще в 2014 році обидві ці країни очолювали рейтинг.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.