Догори
Дати відгук

Раптові повені в Афганістані: багато загиблих і руйнувань

Після 40 років війни країна є однією з найгірше підготовлених до екстремальних погодних явищ.

1 хв на прочитання19 Травня 2024, 07:32
Тисячі людей втратили свої домівки через повені в центральній афганській провінції Гор. Фото: AFP/Getty Images Тисячі людей втратили свої домівки через повені в центральній афганській провінції Гор. Фото: AFP/Getty Images
Поділитись:

За даними влади, щонайменше 50 людей загинули в результаті нових повеней, викликаних сильними дощами в Афганістані. Ще більше людей вважаються зниклими безвісти, і кількість жертв може зрости, заявив представник уряду Талібану. Про це розповідає Die Zeit.

За повідомленнями поліції, 2 000 будинків зруйновано і ще тисячі пошкоджено. Крім того, були знищені сотні гектарів сільськогосподарських угідь, потонули тисячі сільськогосподарських тварин і зруйновані численні мости. Найважливіші дороги в постраждалій провінції Гор заблоковані повенями.

Афганістан зараз переживає незвично дощову весну після тривалого періоду посухи. Після 40 років війни країна є однією з найгірше підготовлених до екстремальних погодних явищ.

За даними Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП), минулого тижня внаслідок повеней в Афганістані загинуло понад 300 людей і було зруйновано тисячі будинків. Особливо постраждала провінція Баглан на півночі країни. Значна частина території недоступна для проїзду вантажівок. За даними ВПП ООН, жертви повені не мають ні притулку, ні землі, ні засобів до існування.

Нещодавно, у квітні, щонайменше 70 людей загинули від повеней на заході та півдні Афганістану.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.