Всі ми хочемо зелень якомога раніше навесні, а ще щоб вона була смачною, корисною і стійкою до заморозків. На щастя, на наші запити є цілком конкретні відповіді. Про них розповідає Телеграм-канал «Дача. Сад та город».
Щавель. Використовується для супів, салатів, як начинка та приправа. Якщо посадити восени, то перше листя піде через кілька днів після прогріву ґрунту, тому садити його потрібно в максимально сонячне та тепле місце. Крім того, рослина майже не потребує догляду.
Петрушка. Цю рослину можна садити під зиму і також, як щавель, вона сходить швидко і рясно, не вимагаючи незвичайного догляду. Краще садити після картоплі, огірків, помідорів, у пухку та нейтральну землю, у притінку. Якщо квітконоси не зрізані, то петрушка стає самосівом.
Черемша. Рання рослина, має гостре листя 20-30 см і пряно-гострий смак. До травня смак зникає, так що вживати її потрібно якомога раніше. Розростається галявинами у березні — квітні.
Також ми розповідали, до яких температур можна висаджувати саджанці.