Ранковий десерт, який допоможе нормалізувати тиск
Бактерії, які є в йогурті, стимулюють вироблення організмом білків, які мають властивість знижувати артеріальний тиск.
Звичка вживати на сніданок натуральний йогурт має гіпотензивну дію при проблемах з високим кров'яним тиском.
Дослідження за участю 915 осіб, проведене вченими із США та Австралії, показало, що класичний йогурт можна вважати одним із найкращих продуктів для гіпертоніків – його регулярне вживання на сніданок дає гіпотензивний ефект.
У людей, які регулярно вживали йогурт, показники артеріального тиску були майже на сім пунктів нижчими, ніж у тих, хто був до нього байдужий.
Пояснюючи гіпотензивний ефект продукту, вчені помітили, що поліпшенню показників АТ сприяють мікроелементи, що містяться в ньому, включаючи найважливіші мінерали у вигляді кальцію, магнію, калію, задіяних у процесах регуляції кровотоку. До того ж бактерії, які є в йогурті, стимулюють вироблення організмом білків, які мають властивість знижувати артеріальний тиск.