Радіодиктант національної єдності: де, коли і як?

1 хв на прочитання6 годин тому
ФОТО: ілюстративне / mis.dp.ua

Автором тексту цьогоріч є українська письменниця та есеїстка Оксана Забужко.

Радіодиктант національної єдності почнеться сьогодні об 11:00. Його транслюватимуть на наступних ресурсах:

Цього року авторкою тексту радіодиктанту є українська письменниця та есеїстка Оксана Забужко. Диктант називається «Магія голосу». Читати буде письменник, музикант, екоактивіст та нині військовий Павло Вишебаба.

Свою роботу можна надіслати фахівцям, щоб її перевірили на експертному рівні. Тоді текст паперовим листом треба відправити за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня.

Можна також сфотографувати чи відсканувати свій диктант та надіслати в одному з форматів: .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media.

Текст для перевірки оприлюднять 28 жовтня об 11:00 на сайті «Українського Радіо».

Радіодиктант національної єдності - це акцію,яяка щороку об’єднує тисячі українців по всьому світу. Вперше відбувся у травні 2000 року до Дня Кирила та Мефодія та з нагоди перепоховання Тараса Шевченка.

Пізніше акцію перенесли на осінь, визначили правилами терміни надсилання робіт, а текст стали замовляти спеціально. Відтоді радіодиктант проводять до Дня української писемності та мови 27 жовтня.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: