Догори
Дати відгук

Рада встановила розмір страховки для постраждалих від коронавіруса медиків

Працівникам, які унаслідок хвороби отримають інвалідність, виплатять 630 тис. гривень

2 хв на прочитання07 Травня 2020, 17:01
Фото newsone.ws Фото newsone.ws
Поділитись:

Верховна Рада встановила розміри страхових виплат у разі встановлення інвалідності медпрацівника чи його смерті, пов'язаних із коронавірусом. За відповідний закон №3376-1 проголосували 340 народних депутатів із 359 зареєстрованих у сесійній залі. 

Законопроєктом встановлюється, що держава забезпечує страхові виплати медичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров'я у разі встановлення групи інвалідності протягом одного календарного року після перенесеного коронавірусу. Але за умови, що таке захворювання пов'язане з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження. Страхова виплата у такому випадку має бути не меншою, ніж у 300-кратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 січня цього року це 630 тис. 600 гривень.

У разі смерті медика від COVID-19, яким він заразився на роботі, його родині виплачується страховка у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму. З 1 січня цього року це 1 млн 576,5 тис. грн. 

У разі настання відповідних обставин, страхова виплата призначається та виплачується працівникові протягом одного місяця з дня виникнення права на страхову виплату. Страхова виплата призначається і виплачується разово та в рівних частинах членам сім’ї, батькам та утриманцям померлого працівника.

У разі настання смерті медпрацівника під час дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням COVID-19, він прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця, який проходив військову службу, смерть якого настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби. Члени сім’ї такого працівника, його батьки та утриманці користуються усіма правами та гарантіями, передбаченими законодавством України для членів сім’ї, батьків та утриманців військових, які загинули під час виконання службових обов'язків. 

Також закон встановлює, що у разі залучення до боротьби з коронавірусом державними та комунальними лікарнями студентів-медиків старших курсів (5-6 курс) та інтернів, на них поширюється страхування у разі настання інвалідності чи смерті від COVID-19.

Нагадуємо, в головному онкозакладі країни зафіксовано спалах коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання4 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора