Рада скасувала монополію на держфінасування низки організацій, що допомагали людям з інвалідністю

1 хв на прочитання14 Квітня 2020, 16:13

Верховна Рада скасувала норму, за якою 4 організації окремим рядком, без конкурсу отримують більше 80% коштів державної фінансової підтримки громадських організацій осіб з інвалідністю.

Верховна Рада змінила бюджет на 2020 рік та суттєво урізала видатки, щоб створити спеціальний фонд для боротьби з коронавірусом. Серед змін, внесених депутатами,  -  норма щодо оновлення системи  бюджетної програми фінансування  організацій,  що допомагають людям з інвалідністю. 

Як повідомляють активісти ініціативи “Разом проти корупції”,  в оновленому бюджеті на 2020 рік  державна фінансова допомога, призначена на підтримку громадських організацій осіб з інвалідністю, віддаватиметься переможцям відповідних програм на конкурсній основі.   Відтак всі організації осіб з інвалідністю  отримають можливість змагатися  за фінансування своїми програмами, оцінювати які буде новостворена  комісія  Фонду соціального захисту інвалідів.  

За словами активістів, раніше існувала монополія на державне фінансування: до проголосованих вчора змін  понад 80% коштів  отримували чотири організації  без конкурсу.

Крім цього активісти звертають увагу на те, що  для повноцінного скасування монополії на держфінансування необхідно також скасувати 183-тю постанову Кабміну з перенесенням частини її положень у загальну процедуру розподілу коштів на користь організації осіб з інвалідністю та встановити максимальну суму коштів, які можуть отримати організації.

Нагадаємо, Верховна Рада України учора відхилила аж 13 постанов про скасування закону, яким вводиться продаж земель сільскогосподарського призначення.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: