Догори
Дати відгук

Рада скасувала монополію на держфінасування низки організацій, що допомагали людям з інвалідністю

Верховна Рада скасувала норму, за якою 4 організації окремим рядком, без конкурсу отримують більше 80% коштів державної фінансової підтримки громадських організацій осіб з інвалідністю.

1 хв на прочитання14 Квітня 2020, 16:13
Поділитись:

Верховна Рада змінила бюджет на 2020 рік та суттєво урізала видатки, щоб створити спеціальний фонд для боротьби з коронавірусом. Серед змін, внесених депутатами,  -  норма щодо оновлення системи  бюджетної програми фінансування  організацій,  що допомагають людям з інвалідністю. 

Як повідомляють активісти ініціативи “Разом проти корупції”,  в оновленому бюджеті на 2020 рік  державна фінансова допомога, призначена на підтримку громадських організацій осіб з інвалідністю, віддаватиметься переможцям відповідних програм на конкурсній основі.   Відтак всі організації осіб з інвалідністю  отримають можливість змагатися  за фінансування своїми програмами, оцінювати які буде новостворена  комісія  Фонду соціального захисту інвалідів.  

За словами активістів, раніше існувала монополія на державне фінансування: до проголосованих вчора змін  понад 80% коштів  отримували чотири організації  без конкурсу.

Крім цього активісти звертають увагу на те, що  для повноцінного скасування монополії на держфінансування необхідно також скасувати 183-тю постанову Кабміну з перенесенням частини її положень у загальну процедуру розподілу коштів на користь організації осіб з інвалідністю та встановити максимальну суму коштів, які можуть отримати організації.

Нагадаємо, Верховна Рада України учора відхилила аж 13 постанов про скасування закону, яким вводиться продаж земель сільскогосподарського призначення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.