Догори
Дати відгук

Рада прийняла закон про підтримку молодих фермерів

Законодавчу та матеріальну підтримку зможуть отримати власники сімейних ферм, яким менше 35 років.

1 хв на прочитання19 Лютого 2021, 12:15
Фермери до 35 років гарантовано отримають підтримку від держави Фермери до 35 років гарантовано отримають підтримку від держави
Поділитись:

Парламентарі підтримали законопроєкт, який гарантує фінансову підтримку молодим українським фермерам. Про це стало відомо 19 лютого під час пленарного засідання. 

Йдеться про законопроєкт № 4046 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств». У ньому йдеться про підтримку українців, віком до 35 років, які хочуть створити сімейні фермерські господарства. Документ також врегульовує питання земель постійного користування. 

Рішенням 245 нардепів його вирішили розглядати за скороченою процедурою.

Із парламентської трибуни проєкт закону представив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький. 

Після цього розпочалося обговорення законопроєкту. З парламентської трибуни виступив заступник голови аграрного комітету ВРУ Павло Халімов. Він попросив парламентарів підтримати законопроєкт. 

За підтримку проєкту закону також висловилися нардепи Герасимов та Івченко.

У результаті під час поіменного голосування законопроєкт підтримав 291 народний обранець. Утримався під час голосування 31 парламентар. Не голосували 39 народних обранців. Найбільше голосів «за» дала фракція «Слуга народу».

Законопроєкт прийняли у першому читанні.

Як ми писали раніше, 18 лютого ВРУ проголосувала за закон про кредити для фермерів. Його мета — гарантування кредитів у сільському господарстві.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.