Рада 267-ма голосами підтримала законопроєкт «Про державний аграрний реєстр»

2 хв на прочитання11 годин тому
Законопроєкт «Про державний аграрний реєстр»

Завдяки прийнятому закону, в ДАР буде розширено коло тих, хто зможе отримати державну допомогу

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 11063-д «Про Державний аграрний реєстр». Законопроєкт підтримали 267 депутатів, йдеться у повідомленні Мінагро. 

«Прийняття Закону «Про Державний аграрний реєстр» сприятиме подальшій цифровізації українського агросектору, що є однією з вимог міжнародних партнерів. Також ДАР має стати єдиним електронним вікном для спілкування агровиробників і органами влади. Завдяки прийнятому закону, в ДАР буде розширено коло тих, хто зможе отримати державну допомогу. Дякуємо Верховній Раді за підтримку», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Згідно з прийнятим в цілому законом передбачається:

Онлайн платформа Державний аграрний реєстр була запущена 12 серпня 2022 року за підтримки Європейського Союзу. Платформа була створена для допомоги українським агровиробникам. Станом на 18 вересня 2024 року в Державному аграрному реєстрі зареєстровано більше 176 тисяч сільгосптоваровиробників. Протягом зазначеного періоду через Державний аграрний реєстр було реалізовано більше 50 програм підтримки. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: