Догори
Дати відгук

Рабини України проти приїзду хасидів під час карантину

Вони пообіцяли Зеленському підтримати карантинні обмеження під час святкування та розповісти про них своїм вірянам

2 хв на прочитання25 Серпня 2020, 20:35
Поділитись:

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками юдейських релігійних організацій України та обговорив дотримання карантинні обмежень під час святкування Рош га-Шана в Умані. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна розуміє, наскільки важливе для десятків тисяч хасидів святкування Рош га-Шана – єврейського Нового року. 

«У цьому році через COVID-19 складна ситуація, з якою бореться зараз весь світ. Всі великі скупчення людей дають приріст інфікування в рази… Масове святкування Рош га-Шана призведе до колосального колапсу. Це буде колапс в Україні, потім це буде колапс в інших країнах», – наголосив Глава держави.

Президент України повідомив, що обговорив ситуацію з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, і, за даними глави ізраїльського уряду, в Україну щороку лише з Ізраїлю приїжджають на Рош га-Шана близько 8 тис. вірян.

«Тому вони зверталися до нас, щоб ми закрили Умань. Це свято дуже важливе. Впевнений, що кожного року ми будемо тільки посилювати наші відносини… Але у нас складна ситуація», – пояснив Володимир Зеленський.

Він попросив представників юдейських релігійних організацій звернутися до єврейської громади із закликом уникати масового скупчення людей на Рош га-Шана цього року.

Глава держави також додав, що через динаміку поширення коронавірусу в Україні уряд планує обмежити в’їзд іноземних громадян.

Рабини, які взяли участь у зустрічі, зазначили, що розуміють ситуацію, яка склалася через поширення коронавірусу, та намагатимуться донести інформацію до вірян.

«Ми зробимо все можливе, щоб передати ваш меседж. Ми розуміємо, що відбувається, і наскільки це важливо», – зауважив рабин Меїр Стамблер.

Головний рабин м. Києва, президент Об'єднання юдейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх відзначив важливість нормативного регулювання ситуації. За його словами, потрібно передбачити обмеження не лише для іноземних паломників, а й для внутрішніх.

«Є збори людей, які живуть в Україні. Важливо, щоб було всім зрозуміло, що є рамки законодавства», – зауважив він.

Нагадаємо, Кабмін хоче продовжити карантин до листопада: що заборонять.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost