Пиріжки з ковбасою і сиром — чудова альтернатива бутербродам. Їх можна дати дітям до школи, взяти на роботу або просто смакувати з чаєм!
Цей рецепт тіста для пиріжків – універсальний. Його можна використовувати для будь-яких булочок, пирогів з різними начинками, а також для пиріжків, які смажать в олії.
У теплому молоці розвести дріжджі з двома ложками цукру, залишити, щоб забродило. Коли утвориться пінка, додати топлене тепле масло, жовтки, розтерті з рештою цукру, додати трошки солі та сметану. Борошно просіяти. Вимісити пухке тісто, викласти у глибоку миску, накрити харчовою плівкою або рушничком і залишити на 1 годину, щоб добре підійшло. Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна.
Поділити тісто на шматочки (у мене по 70 г), сформувати кульки, прикрити, і залишити на 15-20 хв. Розкочувати не дуже тонко, викласти шматочки ковбаси та сиру, сформувати пиріжки. Дати трошки підійти, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом.
Випікати при 200 °С 20 хв. Стежте за своєю духовкою!