Пухлина досягла 8 см: львівські лікарі прооперували чоловіка із раком молочної залози

1 хв на прочитання16 Вересня 2024, 16:02
Львівські лікарі прооперували чоловіка із раком молочної залози

Команда лікарів вирішила провести операцію в два етапи.

У Львові діагностували рідкісний випадок раку молочної залози у чоловіка. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО.

66-річний Орест Стахів навіть не підозрював, що рак молочної залози може зустрічатися у чоловіків. Півтора роки тому він відчув дискомфорт біля лівої ареоли, але не надав цьому значення, думаючи, що натер груди ременем безпеки. Однак цього літа його дочка помітила зміну кольору лівої частини грудної клітки і наріст біля соска. Родина негайно звернулася до лікарні святого Пантелеймона.

Після обстеження пацієнту діагностували рак молочної залози. Ця недуга зустрічається у чоловіків у 100 разів рідше, ніж у жінок. Пухлина вже досягла 8 см і почала розпадатися, тому необхідно було терміново оперувати.

Команда лікарів вирішила провести операцію в два етапи. Спершу онкологи виконали мастектомію — видалили молочну залозу з пухлиною та частиною грудного м'яза, а також провели лімфодисекцію для видалення пахвових лімфовузлів, щоб уникнути поширення хвороби.

На другому етапі реконструктивні хірурги закрили дефект за допомогою ротаційного клаптя, використавши найширший м'яз спини пацієнта. Обидві операції пройшли успішно, і вже на 10-й день пан Орест повернувся додому. Попереду у нього тривале комплексне лікування.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: