Догори
Дати відгук

Психолог розповідає, за кого проголосують пенсіонери

І як завдяки гарним стосункам можна це скоригувати

2 хв на прочитання17 Жовтня 2020, 19:01
Поділитись:

У своєму інтерв’ю GreenPost кандидат психологічних наук Марія Бурдукало зазначила, що політична кампанія цього року перебігає як ніколи мляво, лише останнім часом бодай трохи активізувалася.

«Я лише з білбордів дізнаюся, що в нас якийсь новий кандидат чи партія. Тоді думаю: треба погуглити, хто ці люди та чого вони хочуть», – говорить психолог.

Марія Бурдукало схильна це пояснювати тим, що зараз виборчі перегони йдуть не зовсім так, як завжди: основним полем битви став інтернет.

«Поза інтернетом зараз повпливати можна лише, наприклад, на пенсіонерів: вони є дуже потужною виборчою силою, їх у нас дуже багато, але у них уже сформувалися певні смаки й уявлення, і ці пенсіонери обирають тих людей, кого знають завдяки телевізору.

За перемогу Зеленського ми можемо подякувати медіатехнологіям – є такий феномен медіасоціальності, коли медійна персона відчувається людьми як знайома: наприклад, вони щовечора дивилися "Квартал 95" і ніби вже жили із цією людиною. Вони дивилися серіал "Слуга народу" і сприймають Голобородька – персону, яка показується в медіапродукті – як реальну людину», – нагадує психолог.

Марія Бурдукало говорить, що для того, аби сказати, за кого проголосують пенсіонери, треба подивитися, які вони дивляться телепередачі, які новини й на яких каналах – про що там говорять і як позиціонують певних діячів.

«Найімовірніше, що вони оберуть того, про кого чули по телевізору, або когось із кандидатів, яких давно знають і який напередодні виборів поставить лавочки, зробить скриньки, роздасть гречку тощо», – пояснює психолог.

Бурдукало підкреслює, що наразі битва точиться більше в Фейсбук та Інстаграм: хто як медіаперсона краще представлений і краще взаємодіє зі своєю аудиторією, той, по суті, й виграє.

«Бо інколи буває, що сім'я розколюється на декілька виборчих постів, але зазвичай якщо в сім'ї більш-менш лад, то старші прислухаються до агітаційної діяльності людей, із якими живуть», – говорить психолог.

Раніше ми розповідали, як проголосувати на місцевих виборах хворим на коронавірус і українцям у самоізоляції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання5 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора