Догори
Дати відгук

Як пояснити дітям, чому батькам не можна заходити до школи – радить психолог

Але все одно батьки можуть відмовитися співпрацювати, і фокус не вдасться

2 хв на прочитання27 Вересня 2020, 12:16
Поділитись:

Чи можуть діти розцінити заборону батькам заходити до школи як сигнал «ваші батьки вас не захистять»? Це залежить від того, як адміністрація подасть інформацію  батькам, а батькисвоїй дитині. Про це у своєму інтерв’ю GreenPost розповіла Марія Бурдукало, психолог, кандидат психологічних наук.

«Нормально, якщо адміністрація школи говорить: "діточки, ми всі знаємо, що таке коронавірус – і ми, і батьки з вами розмовляли про це, і для того, щоб ви й ваші батьки менше хворіли, ми вводимо деякі обмеження: ви з ними прощаєтеся на порозі, а з усіма питаннями, в яких вам потрібна допомога, ви можете звернутися до вчителя чи директора; але якщо раптом знадобиться допомога батьків у школі – знайте, що ми маємо способи її вам забезпечити – і ви, і ми завжди на зв’язку з вашими батьками". 

Якщо шкільна адміністрація говорить дітям, що, попри обмеження, вона співпрацює з батьками і вони беруть участь у прийнятті рішень, то все буде гаразд»,
– пояснює  психолог.

Але цей процес двосторонній, наголошує Марія Бурдукало. Адміністрація школи може поводитись адекватно, але якщо батьки при цьому гіпертривожні, мають власний поганий досвід щодо школи, то вони не вироблятимуть стратегію взаємодії зі школою, а вважатимуть, що це робиться навмисне, аби створити дискомфорт їм та їхнім дітям.

На  переконання психолога, усі адміністрації/вчителі/батьки різні, тому ця ситуація – про те, як всі  ми можемо взаємодіяти між собою.

Нагадаємо, ми розповідали, що Кабмін хоче дозволити медичні втручання без згоди батьків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.