Догори
Дати відгук

Психіатричні лікарні не закриватимуть

Кабмін розробляє план зі збереження закладів та збільшення їх фінансування

1 хв на прочитання28 Квітня 2020, 12:00
Поділитись:

Міністерство охорони здоров’я в найближчі дні оприлюднить заходи для виходу з катастрофічної ситуації, яка склалася довкола психіатричних клінік. Зараз влада розробляє план, який допоможе уникнути закриття лікарень та звільнення медиків психіатричної галузі. Про це розповів на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він повідомив, що через повну відсутність комунікації безпосередньо з медиками на етапі імплементації реформи другої ланки медицини багато психіатричних лікарень нині мають величезний дефіцит фінансування. Так, головна міська київська психіатрична лікарня у другому кварталі профінансована лише на 22% у порівнянні з минулим роком.

«Такі речі неприпустимі, коли йдеться про долю медпрацівників і здоров’я людей. Саме тому ми проводимо аудит і вже напрацювали рішення, як саме виходитимемо з цієї ситуації, як коригуватимемо бюджет. Бо нам потрібне реформування медицини, а не руйнування», – заявив Максим Степанов.

Пряма мова з 08.10.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я Степанов повідомляв, що майже тисяча лікарень цьогоріч залишаться недофінансованими.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost