Догори
Дати відгук

Вишуканий соус із вишні за рецептом відомого кухаря

Використовуйте соус одразу

1 хв на прочитання21 Лютого 2023, 15:19
Поділитись:

Соус із вишень за рецептом відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • – вишні без кісточок (свіжі чи заморожені) – 100 г,
  • – американська гірчиця – 1 ст. л.,
  • – оливкова олія – 5–6 ст. л.,
  • – рідкий мед – 1 ч. л.,
  • – дрібка солі.

Спосіб приготування

Якщо ви готуєте соус зі свіжих вишень, помийте їх та очистіть від кісточок за допомогою шпильки чи спеціального приладу. Якщо ж у вас заморожені ягоди без кісточок, заздалегідь викладіть їх у миску та залишіть на певний час. Сік, який утвориться, зливати не потрібно, використайте його в приготуванні соусу.

Очищену свіжу чи розморожену вишню викладіть у чашу занурювального блендера разом із соком, що утворився. Додайте американську гірчицю та добре все перебийте.

Щоб у вас не вийшла занадто густа консистенція соусу, надалі збивайте суміш віничком. Поступово тонкою цівкою влийте в чашу оливкову олію, не перестаючи збивати.

Наприкінці додайте рідкий мед та дрібку солі. Ще раз перемішайте віничком. Використовуйте соус одразу або зберігайте в холодильнику не більше двох діб.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.