Догори
Дати відгук

Приготувати вдома: кімчі з пекінської капусти

Качанчики капусти промиваємо під струменем води

2 хв на прочитання23 Січня 2023, 22:00
Поділитись:

Кімчі – рецепт корейської кухні. Страва має кілька варіантів написання: кімчі, Кім Чі, кімчхі – це квашені за особливим рецептом овочі. Корейські кулінари додають у кімчі імбир, насіння кунжуту, моркву, кедрові горішки, груші, каштани, морські водорості, навіть солоні маленькі креветки та устриці. На основі квашених овочів і маринаду готується гострий кімчі суп.

  •  2 качани пекінської капусти
  •  1 морква
  •  1 редька дайкон
  •  1 ріпчаста цибуля
  •  1 часник
  •  1 корінець імбиру
  •  100 гр зеленої цибулі
  •  100 гр рибного соусу
  •  100 гр рисового борошна
  •  3 ст. л. цукру
  •  Перець чилі
  •  Сіль

1

Кожен вилок розрізаємо уздовж навпіл. Половинки надсікаємо ще на четвертинки, не дорізаючи до кінця. Промиваємо капусту під водою, розсуваючи листочки, щоб вони все намокли.

«Для приготування кімчі традиційно корейці використовують пекінську капусту. Проте, є рецепти кімчі з білокачанної капусти»

2

Мокрі листочки пересипаємо сіллю – окремо, не втираючи, тільки посипаючи. Біля основи качанів солі використовуємо більше, оскільки листя там товще.

3

Солону капусту складаємо в емальований посуд і залишаємо на 2 години. Через 2 години качанчики перевертаємо та залишаємо ще на 2 години.

4

Тим часом готуємо заправку, для цього чистимо часник, цибулю, імбир, перець і перемелюємо все в блендері.

«Гостроту кімчі слід регулювати кількістю перцю»

5

Далі варимо рисовий кисіль: наливаємо у каструлю 2-3 склянки води та додаємо рисове борошно. Якщо борошна немає, його легко приготувати з крупи, перемоловши її в кавомолці. Борошно вінчиком перемішуємо з водою, доводимо до кипіння. Додаємо цукор і вимикаємо плиту. Кисіль повинен вийти досить густим.

6

Моркву, зелену цибулю та редьку очищаємо, нарізаємо тонкою соломкою.

7

У мисці змішуємо всі складові, туди ж додаємо остиглий кисіль та рибний соус. Рибний соус можна замінити соєвим, креветочним, устричним.

8

Качанчики капусти промиваємо під струменем води, розсуваючи кожен листок, щоб не залишилося солі. Тепер листки капусти стали м'якими.

9

Качанчики пекінки наповнюємо заправкою, акуратно розправляючи кожен листочок. Складаємо готову капусту в контейнери та залишаємо на добу при кімнатній температурі. Потім зберігаємо в холодильнику. Капусту можна їсти вже через 2 дні після приготування.

Кімчі надзвичайно корисне, оскільки ферментовані (квашені) овочі багаті вітамінами, мікроелементами, клітковиною, молочнокислими бактеріями. Вживання страви сприяє травленню та схудненню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Philippinerangingnets.com
Від сечі до старих дисків: як боротися зі шкідниками в саду
2 хв на прочитання8 годин тому
На Драгобраті викрили шахрайську схему із землею на 12,5 млн грн
На Драгобраті чоловік незаконно заволодів 2 гектарами землі біля підйомника
1 хв на прочитанняВчора
Ціни на продукти в Україні наздоганяють європейські – звіт НБУ
Ціни на продукти в Україні наздоганяють європейські: що вже дорожче, ніж у Польщі
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Суспільне Дніпро
Гастрономічний тренд із Запоріжжя: у Дніпрі почали готувати страви зі сарани
2 хв на прочитанняВчора
В портах Одещини заборонили перевалку аміачної селітри та інших вибухонебезпечних вантажів
1 хв на прочитання31 Липня 2025
Прокуратура через суд повернула державі понад 16 гектарів лісу на Волині
1 хв на прочитання31 Липня 2025
Гармонізація з ЄС та розвиток ресурсів: очільник "мегаміністерства" назвав ключові пріоритети
1 хв на прочитання31 Липня 2025
Компанія на Київщині повернула до бюджету 17,6 млн грн після втручання БЕБ
1 хв на прочитання30 Липня 2025