Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Приголомшливий успіх у випробуванні ліків: вперше в історії медицини всі ознаки раку зникли

Приголомшливий успіх у випробуванні ліків: вперше в історії медицини всі ознаки раку зникли

Люди одужали.

3 хв на прочитання08 Червня 2022, 18:15
Поділитись:

Випробування нових ліків від раку прямої кишки пройшли в Нью-Йорку «з приголомшливим успіхом». Після курсу терапії у всіх 18 осіб, які входили до групи випробувачів, лікарі «не змогли знайти жодних ознак раку ні на МРТ, ні на позитронно-емісійній томографії, ні ендоскопом, ні пальпацією». Про це повідомляє Focus.ua.

Зважаючи на все, він просто зник. Люди одужали. За словами доктора Луїса Діаса, автора роботи про це дослідження, вперше в історії медицини стався випадок, коли всі ознаки раку в організмі зникли у всіх учасників випробувань тієї чи іншої терапії.

Інші лікарі підтверджують його слова. "Це справді щось небачене", - сказав Алан Вінук - лікар-колоноонколог з університету Сан-Франциско. Він у цьому дослідженні участі не брав, тому можна вважати незацікавленою стороною.

Всі пацієнти, які взяли участь у дослідженні, спочатку мали пройти вкрай складні процедури хіміо- і радіотерапії, а також хворобливі операції, здатні найсерйознішим чином погіршити їх якість життя. Багатьом, наприклад, потім доводиться звикати до такого предмета, як калоприймач.

Як розповіли лікарі, не дивно, що після оголошення результатів лікування вся лікарня була залита сльозами радості. Люди, які погодилися участь у дослідженні, мало сподівалися подібний результат.

Ще одним приємним доповненням до успіху ліки стало те, що в жодного з пацієнтів немає жодних ознак якихось важких ускладнень. У середньому такі реакції на нові ліки виникають у одного із п'яти пацієнтів.

Можливо, це пов'язано з тим, що принцип дії ліків, використаних лікарями, не передбачає знищення чогось.

Новий препарат «знімає з ракових клітин маски», які дозволяють злоякісним клітинам мімікрувати під здорові, уникаючи імунної відповіді від організму людини.

Як тільки ліки зривають ці маски, так імунна система відразу виявляє, що перед нею не добра клітина Володимир, а злоякісний Володимир.

Здивовані лейкоцити і Т-кілери часу не втрачають - одразу ж стріляють йому в плішиву, накачану ботоксом голову спеціальною хімічною речовиною і знищують на місці. І так - багато разів до повного звільнення своєї території.

Загалом новини, звичайно, хороші, але є дещо «але».

По-перше, дослідження проводилося на дуже малій кількості учасників – 18 осіб це майже нічого. Для науково визнаних результатів знадобляться сотні та тисячі успішних кейсів плюс контрольна група та багато інших обмежень.

По-друге, лікарі давали ліки тільки тим пацієнтам, у яких пухлина була локалізована в одному місці, метастаз цих пацієнтів не було. Тобто ліки, мабуть, допомагають на початкових стадіях хвороби, а як далі — невідомо.

Ну і по-третє, проблемою може стати ціна Jemperli (так називається ліки). У США одна його доза коштує 11 тисяч доларів, чого можуть дозволити далеко не всі пацієнти.

Проте ця історія, як мені здається, здатна дати надію багатьом людям, яким вже поставили жахливий діагноз або поставлять його в майбутньому.

І ще одне від себе хочу додати: кілька років тому я читав у британських газетах про аналогічну методику лікування пухлин мозку, яка дала добрі результати на випробуваннях у Лондоні.

Ймовірно, вчені вже намацали якийсь дуже перспективний напрямок руху у боротьбі проти раку і зараз починають йти ним дедалі впевненішою ходою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost