Догори
Дати відгук

При загостренні конфлікту з Росією, США шукає способи забезпечення Європи газом

Адміністрація Байдена також координує дії з великими покупцями і постачальниками скрапленого природного газу

1 хв на прочитання26 Січня 2022, 14:24
Image by David Mark from Pixabay Image by David Mark from Pixabay
Поділитись:

Адміністрація президента США Джозефа Байдена шукає способи забезпечити енергопостачання країн Європи у разі, якщо Кремль скоротить експорт нафти і газу у відповідь на підтримку України. Про це повідомляє finance.ua, з посиланням на CNBC.

«Ми ведемо переговори з великими виробниками природного газу по всьому світу, щоб зрозуміти їхні можливості і готовність тимчасово збільшити поставки і виділити ці обсяги європейським покупцям», — на умовах анонімності заявив журналістам у вівторок високопоставлений представник адміністрації президента США.

«Ми працюємо над виявленням додаткових обсягів неросійського природного газу з різних регіонів світу від Північної Африки і Близького Сходу до Азії і США», — додав він і зазначив, що запаси енергоносіїв в Європі значно знизилися через скорочення російських поставок в останні кілька місяців.

За словами чиновника, адміністрація Байдена також координує дії з великими покупцями і постачальниками скрапленого природного газу, щоб у разі необхідності забезпечити його перенаправлення в Європу.

«Якщо Росія вирішить використовувати свої поставки природного газу або сирої нафти як зброю, це не обійдеться без наслідків для російської економіки», — пояснив журналістам інший високопоставлений чиновник адміністрації.

Як відомо, Укргазвидобування оголосило про пошук інвесторів для 35 родовищ

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.