«Протиракова» дієта: які продукти здатні запобігти розвитку злоякісних новоутворень

2 хв на прочитання13 Вересня 2021, 07:28

Хоча науковці досі не можуть пояснити, як це працює.

Одним з ефективних факторів із профілактики онкологічних захворювань є дотримання дієти з високим вмістом овочів і фруктів, радять ізраїльські лікарі. Незважаючи на те, що фахівці, які працюють в сфері лікування онкології в Ізраїлі та інших країнах, досі не змогли виявити справжніх причин цього — вони припускають, що завдяки фітонутрієнтам, які містяться в зазначених продуктах, відбуваються такі позитивні процеси:

- змінюється кількість вироблюваних гормонів, зокрема естрогену, здатного стати причиною деяких видів пухлин;

- сповільнюється процес зростання і поширення пухлинних клітин;

- знижується ймовірність розвитку запальних процесів, що призводять до виникнення пухлин і інших патологій;

- зменшується рівень негативного впливу окислювачів, що змінюють структуру клітин нашої ДНК.

Звісно, зміна раціону харчування не здатна захистити вас від усіх типів злоякісних новоутворень, проте при введенні в нього достатньої кількості овочів і фруктів із високим вмістом поживних речовин ви все-таки зможете уникнути деяких видів онкології, йдеться в повідомленні.

Лікарями рекомендовано збільшити в раціоні кількість таких продуктів:

Більшість перерахованих вище продуктів мають високий уміст клітковини, завдяки якій підтримуються процеси нормального травлення, а також знижується ймовірність виникнення злоякісних новоутворень товстого кишківника.

Також ми писали, що ізраїльські лікарі попереджають: ці продукти викликають рак.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: