Одним з ефективних факторів із профілактики онкологічних захворювань є дотримання дієти з високим вмістом овочів і фруктів, радять ізраїльські лікарі. Незважаючи на те, що фахівці, які працюють в сфері лікування онкології в Ізраїлі та інших країнах, досі не змогли виявити справжніх причин цього — вони припускають, що завдяки фітонутрієнтам, які містяться в зазначених продуктах, відбуваються такі позитивні процеси:
- змінюється кількість вироблюваних гормонів, зокрема естрогену, здатного стати причиною деяких видів пухлин;
- сповільнюється процес зростання і поширення пухлинних клітин;
- знижується ймовірність розвитку запальних процесів, що призводять до виникнення пухлин і інших патологій;
- зменшується рівень негативного впливу окислювачів, що змінюють структуру клітин нашої ДНК.
Звісно, зміна раціону харчування не здатна захистити вас від усіх типів злоякісних новоутворень, проте при введенні в нього достатньої кількості овочів і фруктів із високим вмістом поживних речовин ви все-таки зможете уникнути деяких видів онкології, йдеться в повідомленні.
Лікарями рекомендовано збільшити в раціоні кількість таких продуктів:
Більшість перерахованих вище продуктів мають високий уміст клітковини, завдяки якій підтримуються процеси нормального травлення, а також знижується ймовірність виникнення злоякісних новоутворень товстого кишківника.
Також ми писали, що ізраїльські лікарі попереджають: ці продукти викликають рак.