Сирники – це чудовий варіант ситного та корисного сніданку, який поєднується відмінно з додатковими компонентами.
СКЛАДОВІ
На 500 г сиру треба взяти:
Яйце, 1 шт.,
Цукор, 3 ст. л.,
Ванільний цукор, 1 пакетик,
Манка, 6 ст. л.,
Сіль, щіпка.
Доповнити сирники можна родзинками або курагою. У цьому випадку частування стане в рази кращим. На 500 г сиру вистачить всього 50 г додаткового компонента.
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ
Сир треба віджати, переміряти. Потім до нього можна додавати інші компоненти. Масу слід добре перемішати. Після цього можна додавати родзинки, курагу чи інші улюблені продукти. Але не слід поспішати відправляти сирники на сковороду.
Як тільки тісто буде готове, йому потрібно дати настоятися близько 15 хвилин, щоб манка розбухла. Потім можна переходити до формування сирників. Форму для запікання потрібно змастити вершковим маслом, злегка присипати манкою, а потім на неї треба викласти сирники.
Випікається страва в заздалегідь розігрітій духовці (180 градусів) близько 10-15 хвилин.