- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий лайфхак, як приготувати смачні шампіньйони на сковороді чи з м’ясом
Простий лайфхак, як приготувати смачні шампіньйони на сковороді чи з м’ясом
У промитих і очищених грибів слід вирізати ніжки.
Печериці – доступні та дуже смачні гриби. Є багато хороших рецептів з шампіньйонами – грибний гуляш та суп, картопляні зрази з грибами та тушкованою капустою, каша гречана зі смаженими шампіньйонами, мариновані шампіньйони або жульєн з куркою та печерицями, овочеві рагу та італійські пасти. Неймовірна смачна запіканка з шампіньйонами та овочами у мультиварці. Справжній делікатес – піца з шампіньйонами, помідорами та сиром.
Як правильно приготувати шампіньйони
По-перше, печериці треба ретельно мити, але шкірку знімати не потрібно. По-друге, не важливо чи готуєте ви шампіньйони з сиром або куркою, печериці в мікрохвильовці або на сковороді, ці гриби краще недоготувати ніж надміру приготувати, інакше вони втратять свій аромат та смак. Дуже соковиті страви з печериць на грилі. Треба тільки трохи промаринувати свіжі гриби.
Як приготувати шампіньйони на сковороді
Можна посмажити печериці в клярі. Зовсім легко приготувати шампіньйони на сковороді – просто підсмажити в олії з цибулею. Страви з шампіньйонами вишукані на смак, прості в приготуванні, до того ж печериці можуть замінювати для нашого організму м’ясо. Рецепти страв з печериць мають невелику калорійність. Крім того, гриби дозволено їсти в піст. Печериці дуже смачні з різними білими соусами, це можуть бути тушковані печериці у вершках, запечені шампіньйони в духовці з броколі та соєвим соусом.
Як приготувати фаршировані шампіньйони
У промитих і очищених грибів слід вирізати ніжки. Залишити капелюшки з глибоким отвором всередині для наповнення. Начинку можна приготувати з підсмажених решти ніжок, шинки, солодкого перцю та цибулі. Зверху посипати гриби з начинкою подрібненим сиром та відправити у духовку.
Як приготувати шампіньйони з м’ясом
Вишукана страва для гурманів – курка, смажена з шампіньйонами. Спочатку потрібно гарненько підсмажити куряче філе, згодом додати нарізану цибулю та порізані пластинками печериці. Тушкувати разом, підливаючи воду. М’ясна печеня з шампіньйонами та картоплею – апетитна та поживна страва на святковий стіл. Основою густого крем-супу з шампіньйонами може бути заздалегідь зварений овочевий або м’ясний бульйон.