Догори
Дати відгук

Просто ганьбище й поразка: Гіркін про перспективи російської армії в Україні

Захід добиватиме Росію, і «фінський сценарій» також не виключений.

3 хв на прочитання13 Квітня 2022, 13:30
Поділитись:

Захід добиватиме Росію, санкції посилюватимуться, якщо підпишемо угоду з Україною, з цього моменту покотиться каток нашої капітуляції. Про це сказав воєнний злочинець, який розв’язав російську збройну агресію проти України, колишній полковник ФСБ Ігор «Стрєлков» Гіркін. На своєму офіційному Телеграм-каналі він виклав відео із фрагментом свого ранішого інтерв’ю, в якому говорив про перешкоди, з якими довелося зіткнутися російським військам в Україні.

Зокрема мова йшла про те, що на Київському та Чернігівському напрямках було задіяно сили рашистів, недостатні з урахуванням того, що противник застосовуватиме диверсійні групи та партизанські методи боротьби. Угруповання російських військ, яке діяло на правому березі Дніпра в районі Гостомель – Буча – Ірпінь, зав’язло в міській забудові та лісисто-болотистій місцевості. Необхідність «деескалації» на цих напрямках Гіркін пояснював тим, що після розпускання «зеленки» «будуть бити з-за кожного куща». Утім, він говорив лише про вирівнювання лінії фронту, а не про відведення військ.

«Я не думаю, що наші просто підуть з-під Києва — це буде просто ганьбище й поразка», — сказав Гіркін.

Він застеріг, що карти, на яких територія, яку контролює РФ, заштриховується суцільним кольором, оманливі, бо насправді російські війська контролюють лише відрізки доріг. І через появу «зеленки» та масоване нарощування Україною живої сили через якийсь час ці апендикси будуть настільки вразливими, що може повторитися ситуація з «зимовою війною» проти Фінляндії, «коли наші війська перлися, щоб перерізати Фінляндію навпіл уздовж нечисленних доріг, а в результаті значно менші сили фіннів, але краще підготовлені й володіючі єгерською тактикою, просто порізали ці частини на шматочки і знищили».

Ігор Гіркін переконаний, що частинам рашистів у будь-якому разі доведеться думати, «враховуючи, що нових військ із пальця наш фанерний маршал не висмокче».

Колишній ФСБшник вважає, що потрібно перекидати війська «туди, де є можливість щось зробити», однак висловлює сумніви в тому, що, «втративши золотий місяць, перший», російські війська зможуть оточити та знищити донецьке угрупування противника. Із жалем Гіркін зауважує, що українське командування діє на порядок адекватніше за російське.

«Вони утримали Гуляйполе, яке висіло на волосинці, вони утримали Оріхів, утримали Запоріжжя — сформували там фронт фактично з нуля, зокрема за рахунок військ, які витягнули з Донбасу. Ба більше, вони зупинили наш наступ на Курахове та Ізюм — просування у наших там є, але якщо наші будуть просуватися зі швидкістю кульгавого інваліда, можна довго змикати це кільце — так кільця не змикаються», — бідкається Гіркін.

Також ми розповідали, що Ігор Гіркін розкрив весь «План Спеціальної Військової Операції на Україні».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023