Догори
Дати відгук

Прості хитрощі, які допоможуть уникнути застуди і грипу

3 хв на прочитання17 Жовтня 2020, 18:13
Поділитись:

Щоб уникнути зараження застудою і грипом, можна вдатися до простих хитрощів. Ось що дійсно працює.

Миття рук. Якщо мити руки 10 разів в день по 30 секунд, можна значно знизити ризик зараження ГРВІ. Згідно з дослідженням вчених з Австралії, це зменшує ризик захворіти вдвічі.

Не чіпайте обличчя. Більшість мікробів передаються через руки, які торкаються до лиця. Ризик зараження особливо високий у місцях, де ви торкаєтеся речей, з якими стикаються багато людей (наприклад, ручки або кнопки на двері). Якщо не хочете хворіти, скористайтеся простою хитрістю - не чіпайте обличчя руками. Носіння рукавичок, до речі, допомагає в цьому.

Шкарпетки. Сон в шкарпетках допомагає від дискомфорту і болю в горлі. Якщо ноги теплі, слизові оболонки горла краще забезпечуються кров'ю і можуть більш ефективно боротися з вірусами.

Полоскання сіллю. Більшість інфекцій починаються з болю в горлі. Якщо почати боротися з ними відразу, можна запобігти поширенню застуди на ніс і бронхи. Саме тут допомагає звичайна сіль: вона вбиває віруси і зволожує слизові оболонки, завдяки чому організм краще чинить опір патогенів. Проста хитрість: полоскати горло потрібно п'ять разів на день солоною водою з розрахунку чайна ложка кухонної солі на чашку теплої води.

Відпочинок. Щоб впоратися з вірусами і бактеріями, організму потрібно багато енергії. Домогтися цього просто: потрібно взяти перерву в роботі і дозволити собі багато спати.

Їжа. Хочете уникнути застуди і грипу, дайте імунній системі більше вітаміну С, цинку, селену і білка, що містяться в продуктах харчування.

«Курячий або овочевий суп є ідеальним рецептом від застуди. З'їжте перед сном суп з великою кількістю капустяних овочів, таких як брокколі, брюссельська або кольорова капуста. Такий суп врівноважує гормональний фон і виводить токсини з організму », - наводиться порада фахівців в журналі Freundin.

Не дихати через рот. Ще одна проста хитрість, яка допомагає уникнути застуди і грипу - дихати тільки через ніс: тонкі волосинки в його порожнині фільтрують віруси і бактерії. Також це захищає від пересихання слизові оболонки в горлі, що покращує захист від вірусів.

Стук по грудині. Вранці постукайте кулаком три хвилини посередині грудини. В чому сенс? Це активізує імунну систему. Тут знаходиться вилочкова залоза, яка вважається мозком нашої імунної системи, стукіт по грудині стимулює її діяльність.

Провітрювання. Вдома слід п'ять разів на день широко відкривати вікна на десять хвилин. Це знижує кількість вірусів в повітрі і, отже, ризик зараження.

Відомо, подивіться на свій язик, він може "розповісти" про ризик інфаркту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.