Догори
Дати відгук

Прокуратура почала розслідувати хто з підприємств зливає нечистоти в озеро на Харківщині (ВІДЕО)

Виїздна лабораторія взяла всі необхідні аналізи.

1 хв на прочитання21 Червня 2022, 10:21
Поділитись:

У селищі Докучаєвське, яке розташоване поблизу Харкова, прямо до місцевого озера тече рідина з колектора. 

Фото та відео з місця події на своїй фейсбук-сторінці опублікував харківський екоактивіст та ініціатор акції "Чисті Уди" Артем Приходько. За його словами, біля озера, у яке потрапляють нечистоти, неподалік розташовані кілька підприємств: пивзавод Рогань, Роганський м’ясокомбінат і молочний завод "Агромол".

"Колись це озеро було родзинкою селища, там гніздилися качки, чаплі та водилась риба - нині озеро перетворилося на гнійну яму, до якої не можна підійти через сморід", — сказав Приходько.



Приходько звернувся по допомогу до голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова, щоб якнайшвидше розібратися із цією проблемою, інакше все живе загине.

20 червня спільно з Харківської окружною прокуратурою та Департаментом захисту довкілля та природокористування при ХОДА, активісти виїхали на місце єкологічної катастрофи в селище Докучаївьске для затвердження єкологічного злочину.

Виїздна лабораторія взяла всі необхідні аналізи та всі представники групи єкспертів на власні очі, побачили та почули цей їдкий сморід який зараз можна відчути на озері.

Прокуратура зареєструвала справу та почали розслідування і пошук винних в екологічній катастрофі.

Нагадаємо, науковці з’ясували, в якому одязі людина «невидима» для комарів.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко