Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Прокуратура Одещини викрила ланцюжок «заробітку» на дитячих укриттях

Прокуратура Одещини викрила ланцюжок «заробітку» на дитячих укриттях

Посадовиця спричинила майже 700 000 грн збитків.

2 хв на прочитання01 Листопада 2023, 15:28
Прокуратура Одещини викрила ланцюжок «заробітку» на дитячих укриттях Прокуратура Одещини викрила ланцюжок «заробітку» на дитячих укриттях
Поділитись:

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської окружної прокуратури, що на Одещині, повідомлено про підозру посадовиці однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у липні минулого року начальниця відділу освіти сільради уклала договір на виконання підрядних робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття місцевого закладу загальної середньої освіти та підписала акти приймання виконаних будівельних робіт не проконтролювавши й не переконавшись у повноті фактично виконаних підрядником робіт. Про це йдеться у пресрелізі Одеської обласної прокуратури.

Такими протиправними діями посадовиця спричинила майже 700 000 грн збитків.

Також прокурори Малиновської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) та підрядника за фактом шахрайського заволодіння понад 410 000 грн бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт сховища одного із закладів освіти у Хаджибеївському районі (ч. 3 ст. 190, ч.ч. 2, 4 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування – відділення поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області.

Також зазначається, що прокурорами активно здійснюється й представницька діяльність. До суду направлено 18 позовів, предметом спору у яких є 18 об’єктів цивільного захисту загальною площею 3931 м кв місткістю 4470 осіб, з яких 9 – вже задоволено. Навчальні заклади зобов’язано привести у придатний до використання стан 8 укриттів загальною площею 2150 м кв місткістю 2250 осіб та 1 укриття площею 117 м кв  місткістю 140 осіб вже приведено у стан готовності, інші позови перебувають на розгляді суду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.