Догори
Дати відгук

Прогноз синоптиків: якою буде зима в Україні

Що нас чекає в цьому сезоні в Україні?

3 хв на прочитання30 Листопада 2023, 20:26
Прогноз синоптиків : якою буде зима в Україні прогноз погоди Прогноз синоптиків : якою буде зима в Україні прогноз погоди
Поділитись:

У зимові місяці, згідно з прогнозами синоптиків, очікується, що опади будуть у межах норми. При такій температурі це, в основному, буде сніг, мокрий сніг і дощ. Проте не слід очікувати формування глибокого снігового покриву. Якщо сніг випаде перед початком холодів, то наступного дня він ймовірно розтане, оскільки температура буде підніматися.

Виняток становить активний південний схід України, де в лютому передбачається низька ймовірність опадів.

Загалом, у зв'язку зі зміною клімату на Землі, можна очікувати, що зима 2023-2024 року в Україні буде відзначатися помірною температурою.

Однак це не виключає короткочасних і епізодичних похолодань, тривалістю 1 – 2 тижні, коли стовпчики термометрів опускаються нижче -20…-25 °С.

Також, за прогнозом кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича, що стосується безпосередньо початку зими, то у перші дні грудня в Україні збережуться коливання температури повітря. Опади різної інтенсивності у вигляді снігу та дощу з мокрим снігом пройдуть на більшій частині території країни. Подекуди можливі тумани.

Варто не забувати, що довгостроковоге прогнозування базується на підставі величезного масиву вхідної інформації, яка включає не тільки стан атмосферної циркуляції, але також особливості в гідросфері, кріосфері та інших географічних оболонках нашої планети, чисельна модель здатна «побачити» деякі важливі особливості на кілька місяців вперед. Оскільки це завдання є вкрай складним, навіть на сучасному етапі розвитку технологій, то на такі прогнози можна лише приблизно орієнтуватися, але в жодному разі не сприймати їх зі 100% впевненістю.

Грудень 2023:

Грудень розпочинається зі зниженням температури, особливо в північних регіонах України. Прогнози показують, що опади у вигляді снігу можуть бути значними, створюючи справжню зимову казку. Радісна новина для любителів лиж та сноуборду, адже гірськолижні курорти будуть відкриті.

Січень 2024:

Січень продовжує зимову красу з холодними днями і сніжними ночами. Місцями очікуються морози, тож будьте готові до зимових випробувань. Для фотографів це ідеальний час для створення захоплюючих зимових знімків.

Лютий 2024:

Лютневий прогноз обіцяє більше сонячних днів, але не забувайте про холод та сніг. Це час, коли ви можете насолоджуватися зимовими видами спорту, такими як ковзання та санчата. Також, цей місяць може бути ідеальним для романтичних прогулянок в парку з вашою коханою людиною.

Загальний прогноз:

Зима 2023-2024 обіцяє бути справжньою зимовою казкою в Україні. Очікується багато снігу та морозів, що надасть можливість насолоджуватися зимовими розвагами та створювати незабутні моменти. Проте не забувайте про безпеку на дорогах та правила обережності під час снігопадів.

Будьте готові до того, щоб насолоджуватися цим часом року та робити незабутні спогади у чудовій атмосфері зими в Україні.

Раніше ми писали: Може вдарити навіть до -20 : якою буде погода в грудні 2023

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
Кому не можна їсти паски: радить лікар
2 хв на прочитання3 години тому
Спеції Шкідливі продукти Печінка
Лікарі попередили про найнебезпечнішу спецію для печінки
1 хв на прочитанняВчора
Квітучі рослини Не вимагають догляду Що посадити на квітнику
Чотири квітучі рослини, які майже не вимагають догляду
1 хв на прочитанняВчора
Ракус із раною за два дні до того, як його помітили з припаркою з лікарського листя. Фото: Armas
Орангутанг став першою дикою твариною, яка самотужки вилікувала свою рану, зробивши «мазь» із лікарської рослини
3 хв на прочитанняВчора
У 54 львівських лікарнях запрацювала система екстреного сповіщення лікарів - knopka
1 хв на прочитанняВчора
Тепер і Німеччина: пройшли випробування ракети з двигуном на свічковому воску, яка має транспортувати супутники в космос
1 хв на прочитанняВчора
У Берліні на заводі з виготовлення систем ППО та ракет сталася пожежа: місто в отруйному диму
1 хв на прочитанняВчора
В Арктиці зафіксовано перший випадок смерті моржа від пташиного грипу
2 хв на прочитанняВчора