Догори
Дати відгук

Прогноз погоди в Україні: на вихідних 7 – 8 травня 2022 погоду робить антициклон «Ünal»

Розмитий атмосферний фронт спричинить короткочасні дощі, подекуди з грозами

1 хв на прочитання06 Травня 2022, 16:30
Фото: Люкс FM Фото: Люкс FM
Поділитись:

Прохолодна погода, місцями з нічними заморозками та невеликими дощами очікується в Україні у найближчі дві доби. Про це пише провідний синоптичний портал meteoprog.ua.

З перших днів травня на території нашої країни встановилася відносно суха та сонячна погода за рахунок переважання поля підвищеного атмосферного тиску і антициклону зі Скандинавії.

Однак, за рахунок надходження повітряних мас з півночі та північного заходу, термічний режим у більшості областей зберігається нижче за кліматичну норму, а ночами в багатьох місцях відмічаються заморозки, як на поверхні ґрунту, так і у повітрі.

У найближчі вихідні ситуація істотно не зміниться. Погодні умови визначатимуться впливом західної та південно-західної периферії великого та малорухомого антициклону «Ünal».

У зв'язку з цим у більшості областей України утримається прохолодна погода без опадів, на Лівобережжі з нічними заморозками. І лише у західних (а 8 травня також і у північних областях) розмитий атмосферний фронт спричинить короткочасні дощі, подекуди з грозами.

До слова, на Київщині  можна потрапити на тюльпанові поля.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко