Догори
Дати відгук

Прогноз погоди на лютий: що обіцяють синоптики

Десь до 5-7 лютого очікуємо прохолодний характер погоди.

1 хв на прочитання31 Січня 2023, 11:37
Поділитись:

Останній місяць зими, яка була досить непередбачуваною для українців і в кліматичному, і в ситуаційному плані, має бути не морозним.Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

У лютому середньомісячна температура буде на 2 градуси вищою за кліматичну норму, а місячна  кількість  опадів  очікується  29-83 мм, що  в  межах  норми.

"Середня місячна температура передбачається від 3° морозу до 2° тепла, що на 1.5-2° вище за норму", - йдеться у прогнозі.

За прогнозом народного синоптика Станіслава Щедріна, на початку лютого на українців чекають морози, в деяких регіонах вночі буде до -14 градусів.

"Десь до 5-7 лютого очікуємо прохолодний характер погоди. По всій країні температура повітря вдень впаде до -4-6 градусів та до -7-9 градусів морозу вночі, а місцями навіть до -14 градусів. Водночас суттєві опади малоймовірні, лише на заході України періодично пролітатимуть снігопади", - повідомив експерт.

Щедрін прогнозує, що в другій декаді лютого період опадів додасться, а температура повітря буде теплою, тобто вище за нуль.

"У другій декаді лютого температура знову зросте до плюсових значень, але й опадів стане значно більше - переважно у вигляді дощів та мокрого снігу. Остання декада лютого буде схожа на початок березня, по всій країні переважатиме відносно тепла погода, температура досягатиме від - 2 до +7 градусів вночі та до -2+14 градусів вдень залежно від регіону", - розповів синоптик і зазначив,

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.