На думку кардіолога Ганни Кореневич, іноді дозволяти собі ковбасу та інші шкідливі продукти все ж таки можна.
Кардіолог поділилася професійною думкою про те, що постійні обмеження та заборони не мають сенсу і навіть можуть шкодити, посилюючи напруження та невроз. Як правило, потенційно шкідливі продукти мають виражений смак, і, поїдаючи їх, ми отримуємо емоції, пов'язані із задоволенням, розслабленням, звільненням від стресу.
Лікар зауважила, що на свята можна дозволити собі і ковбасу, і жирне м'ясо, закуски з сала, холодець та інші продукти, які точно не в списку найкорисніших, проте важливо знати міру.
Кореневич наголосила, що найнебажанішими з погляду здоров'я серця, судин є їжа, дуже солена та солодка їжа. Говорячи про це, медик порадила з обережністю використовувати готові соуси, включаючи майонез, кетчуп. Також не слід постійно використовувати вдома соєвий соус.
Крім того, Ганна Кореневич порекомендувала якомога рідше їсти готові продукти, для яких використовувалася мука вищого ґатунку.
Варто знати, як позбутися жирової складки на животі: прості способи.