Догори
Дати відгук

Президент Ботсвани запропонував ФРН забрати 20 тисяч диких слонів і пригрозив інакше їх відстріляти

«Якщо наші люди голодують, ми повинні їх нагодувати».

1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Президент Ботсвани Мокветсі Масісі записав відеозвернення, в якому нагадав Німеччині про свою квітневу пропозицію направити до ФРН 20 тисяч диких слонів у відповідь на ініціативу німецької партії «Союз-90»/«зелені» обмежити імпорт мисливських трофеїв з Африки. Тоді президент Ботсвани пояснював, що «контрольоване полювання» у цій південноафриканській країні є одним із ключових інструментів регулювання чисельності популяції слонів, а продаж трофеїв забезпечує стабільний дохід місцевому населенню. Про це розповідає Deutsche Welle.

За словами Масісі, якщо Берлін відмовиться прийняти слонів зараз, то тварини, найімовірніше, загинуть через сильну посуху.

«Якщо наші люди голодують, ми повинні їх нагодувати. І я можу сказати вам відверто — слонів вони теж їдять!» — заявив президент.

У Ботсвані мешкає понад 130 тисяч слонів — це близько третини їхньої світової кількості. «Перенаселення» призвело до того, що дикі слони нападають на людей і затоптують їх до смерті, руйнують села й витоптують поля з урожаєм.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost