Догори
Дати відгук

Препарат Pfizer викликає гіперсексуальність та ігроманію

Однак ніякого стосунку до вакцини цей препарат не має.

1 хв на прочитання08 Травня 2021, 17:30
Препарат Pfizer викликає гіперсексуальність та ігроманію Препарат Pfizer викликає гіперсексуальність та ігроманію
Поділитись:

Компанія Pfizer Italia зобов’язана сплатити пів мільйона євро моральної та економічної компенсації через побічні ефекти препарату проти хвороби Паркінсона. Про це повідомляє італійське інформагентство ANSA.

З 2001 по 2006 роки 60-річний чоловік приймав препарат Cabaser, що полегшує симптоми хвороби Паркінсона. Однак, як виявилось, препарат мав дещо незвичайні побічні ефекти — гіперсексуальність та ігроманію. За цей час італієць став залежним від азартних ігор онлайн та витрачав на це усі гроші. Він навіть поцупив з роботи 100 тисяч євро, аби далі грати.

Перші симптоми з'явилися через декілька місяців після вживання ліків.

"Я сильно сексуально збуджувався, а потім грав, наче божевільний",  - заявив постраждалий. 

Компанія Pfizer знала про можливі побічні ефекти, однак попередження про них з’явилось лише у 2007 році. З 2015 тягнувся довгий судовий процес й врешті у березні 2020 року суд зобов’язав Pfizer виплатити постраждалому компенсацію. Компанія оскаржила рішення, однак апеляційний суд все ж визнав правоту постраждалого.

Варто зазначити, що адвокати чоловіка підкреслювали, що вони ніколи не сумнівались у медичній дії препарату — вони лише були обурені відсутністю інформації про побічні ефекти від ліків.

До слова, вчені назвали продукт, який знижує ризик раку на 45%.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.