Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Оптимізація від прем'єра: дві платіжки друкуватимуть на одному аркуші

Оптимізація від прем'єра: дві платіжки друкуватимуть на одному аркуші

2 хв на прочитання07 Лютого 2020, 14:30
Поділитись:

07.02.2020 Олександра Єршова 

Питання розділення платіжок за газ, які зараз почали получати українці, все ще ніяк не врегулюють. Прем'єр міністр України Олексій Гончарук звернувся до НКРЕКП з пропозицією оптимізувати платежі за газ, та об'єднати їх в єдиний документ.

Прем'єр під час опитування в Верховні Раді повідомив, що уряд звернувся до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з пропозицією зайнятись оптимізацією платіжок за газ. На його думку, правильніше буде людям отримувати ці два платежі в єдиному документі.

"Дійсно правильно буде, щоб людина отримувала платіжки за ці дві послуги одним документом. Рішення про розділення платіжок ухвалює незалежний регулятор - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тому ми звернулись до них щодо оптимізації цього питання", — сказав Олексій Гончарук.

Люди останній місяць почали отримувати по дві платіжки на газ, які розділили у відповідності до європейських норм. Перша платіжка - користування газом, а інша - за транспортування. Остання має суму, яка змінюється відповідно до регіону. Але досі люди не можуть зрозуміти чому суми змінились та навіщо такі нововведення, але загальна сума все ж таки менша за торічну, як і обіцяли раніше в уряді.

"Наразі сплату за транспортування відокремили, щоби в разі потреби була можливість вільно змінювати постачальника. А це — європейські правила ринку та боротьба з монополіями", — казав Гончарук.

Прем'єр раніше розповідав, що оплата платіжок за транспортування для тих, хто не користується газом, буде мінімальна. Тобто ті, хто користується газом тільки для приготування їжі, будуть платити 2,8 грн за розподіл газу. До того ж, субсидії та пільги на розподіл газу за січень будуть нараховані автоматично у лютому, тому людям не потрібно ходити і оформляти їх додатково.

Встановлення мінімальних тарифів на розподіл газу для тих, хто їм не користується, уряд доручив НКРЕКП, але поки що ніяких дій від Нацкомісії ми не чули. Як вони і не відповідають на запити від GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання3 хвилини тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитанняВчора
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитанняВчора
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитанняВчора
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитанняВчора
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитанняВчора