Правда про найкориснішу рибу: це не лосось, і не тунець
Вчені розвіяли міфи про найкорисніші сорти риби у раціоні людини.

Раціон харчування має значний вплив на тривалість життя. Вчені вирішили з'ясувати, що сприяє довголіттю японців, середня тривалість життя яких становить 84 роки. Виявилося, що важливу роль у цьому відіграє споживання риби, але не будь-якої.
Науковці з Медичної школи Університету Нагої провели масштабне дослідження, у якому взяли участь близько 80 тисяч осіб віком від 35 до 69 років.
Протягом кількох років вони аналізували показники здоров’я, масу тіла, спосіб життя, харчові звички та вподобання учасників, що дозволило зробити важливі висновки.
Чому варто вживати дрібну рибу?
Дослідження показало, що регулярне споживання дрібної риби сприяє довшому життю та знижує ризик онкологічних захворювань. Включення цього продукту в раціон є доступним і водночас ефективним способом підтримання здоров’я та уповільнення процесів старіння.
Професор Такаші Тамура наголошує, що дрібну рибу варто вживати як дітям, так і дорослим. Вона залишається корисною навіть у консервованому вигляді, оскільки її можна їсти разом із кістками, які є джерелом кальцію та вітаміну А. Ці речовини необхідні для зміцнення кісток, зубів і підтримки імунної системи.
Для українських споживачів дрібна риба є значно доступнішою за червону або екзотичну. До раціону можна включати хамсу, кільку, бичків, анчоуси та сардини. Оптимально вживати такі продукти два-три рази на тиждень.
Більше новин читайте на GreenPost.







