Сіль не дарма вважається отрутою – незважаючи на те, що вона робить їжу смачнішою, вона підвищує кров’яний тиск, роблячи нас сприйнятливішими до серцево-судинних захворювань. Кардіолог клініки Мейо Реджіс Фернандес повідомив про те, як впливає сіль на наш організм, а також про те, як правильно обмежувати її у своєму раціоні.
Скільки солі треба вживати за день?
– Сіль підвищує тиск, а він – у свою чергу, збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, – цитує Фернандеса єгипетське видання Sayidaty. – Одна чайна ложка на добу для людей із гіпертонією – вже багато. Ваша межа – лише половина цієї ложки.
У чому солі найбільше?
– Солі найбільше в оброблених харчових продуктах, ресторанних стравах, соусах та інше, – пояснив кардіолог. – Тож… краще готуйте їжу у себе вдома. Пам’ятайте про важливість використання всього натурального. Перевіряйте етикетки у магазинах.
Щоб ваше серце було максимально здоровим, дотримуйтесь дієти, в якій багато злаків, риби та фруктів.